BİTLİS / MERKEZ - Yolalan İmam Hatip Ortaokulu

Yolalan İmam Hatip Ortaokulu

YOLALAN BELDESİ YENİ MAH. KÜLTÜR SK. YIBO BLOK NO 2A MERKEZ / BİTLİS
Vizyon
Çağımızın gereksinim duyduğu her alanda bilinçli, gelişmeye açık, özgüven ve özdenetim sahibi, kendi kültür ve değerlerimizle birlikte insanlığın evrensel değerlerini kazanmış, saygı, sevgi ve hoşgörü çerçevesinde kendi ahlaki, dini ve kültürel mirasını içselleştirmiş bireyler yetiştirmektir.
Misyon
Öğrencilerimizi ülkemizin ve çağımızın gereksinim duyduğu din, bilim, sanat ve kültür alanlarında yeterli donanıma sahip, kültürel mirasını en etkili şekilde değerlendirebilecek, hayatında karşılaştığı problemlere hızlı ve etkili çözüm yolları bulabilen, toplumumuzun gerek duyduğu ahlaki olgunluğu kazanmış bireyler olarak yetiştirip, bir üst eğitim kurumuna hazırlamak; Ülkemizin nitelikli ortaöğretim kurumlarını en yüksek derece ile kazanabilecek ve buradaki eğitim olanaklarından en etkili ve verimli şekilde yararlanabilecek donanıma sahip bireyler yetiştirerek; Dini inançları, ibadet ve ahlak esasları konusunda toplumunu yeterli aydınlığa ulaştırmayı kendisinde borç bilen bireyler yetiştirmektir. Bu amaçlar doğrultusunda inançla, azim ve kararlılıkla ilerleme gayretindeyiz.
Öğretim Şekli :Yatılı ve Gündüzlü
Saatler
Ders sabah saat 08:30 da başlamaktadır. Öğleden sonra 15:20 da ders sona ermektedir.
Okulumuz ve lojmanlarımız kaloriferle ısınmaktadır.
Ulaşım
Ulaşım Bitlis iline, Hizan ve Tatvan ilçelerine minibüs bulunmaktadır. Okulumuz yol üstünde bulunmaktadır.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
İl/İlçe Merkezine Uzaklık Okulumuz Bitlis ilimizin Yolalan Beldesinde bulunmaktadır. Bitlis´e 35 km, Hizan ilçesine 15 km, Tatvan ilçesine 35 km uzaklıktadır.
Futbol voleybol masa tenisi Satranç